2024. május 18.
Marika néni intézménnyé vált a tatabányai sportban

Marika néni intézménnyé vált a tatabányai sportban

65 év szolgálat után végleg nyugdíjba vonul Marika néni - Bölcs Ferencné - a tatabányai kézisek szertárosa. A Tatabánya-Csurgó bajnoki meccs előtt búcsúztatták.

A csarnokban ezer ember felállva tapsolt, amikor a mindenkivel kedves szertáros, a kétszeres világválogatott Kontra Zsolt karjába karolva, meghatottan kisétált a küzdőtérre. Ilyen vastapsot világsztárok szoktak kapni vagy olyanok, akiket mindenki szeret. Nos, Marika nénit mindenki szereti, mindenkinek van róla egy kedves emléke, egy jó szava.

Több mint ezer „válogatottságot”, szolgált ki áldozatos munkája során, pontosabban olyan klasszisokat, mint Simó Lajos, Kaló Sándor, Szabó László, Marosi László, Flasch Jenő, Sibalin Jakab vagy éppen Matics Vladan…

Hat és fél évtizeden át a sport volt az élete. Ő az, aki szinte mindent látott, ami a klub háza táján a bő két emberöltő alatt történt.

– Hetvenben kerültem a szertárba. Akkor még nagyon sok szakosztálya volt a Bányásznak, sok volt a teendőnk. De arra is emlékszem, ha esett az eső, mindig sajnáltam a kézilabdás fiúkat, hogy át kell gyalogolniuk az öltözőből a szabadtéri pályára, ami a klubház tövében volt.

A ’90-es években, amikor a kézilabda-szakosztályból önálló egyesület vált, Marika néni székhelye a sportcsarnok lett, azóta egyhuzamban itt „szolgálja” az időközben többször is átalakult kézilabdaklubot.

– Azt is mondhatnám, hogy itt kezdtem és itt is fejezem be – említi. – Rengeteg szép emlék fűz a csarnokhoz, a kézilabdásokhoz. A hetvennégyes, első magyar bajnoki címnek ugyanúgy örültem, mint a csapattagok.

Marika néni elárulta azt is, hogy a hivatalos búcsúztatást követően egy bensőséges ünnepségen, a jelenlegi NB I.-es együttes tagjai külön is elköszöntek tőle.

A beszélgetés vége felé egy kicsit a magánéletére terelődött a szó. Marika néni a lányával, Bölcs Marikával él együtt, aki most lesz 43 éve, hogy szintén a Tatabányai SC alkalmazásában áll. Már Marika is nyugdíjba mehetne, de, mint édesanyját, őt is valami ide köti a kék-fehér színekhez…

– Most, hogy több lesz a szabadidőm, szeretném végre rendbetenni a kertet, mert ezt az elmúlt időszakban alaposan elhanyagoltuk – említi Marika néni. – Aztán szeretnék sütögetni is. Emellett azt tervezzük a lányommal, hogy az otthonunkat is kicsinosítjuk. Azaz, továbbra is akad dolgom bőven, de a szertárba már nem jövök vissza…

Munkával eltöltött hatvanöt év. Még kimondani is sok. Szerencsére Marika néni jó egészségnek örvend, és ami még ennél is fontosabb, további tervei vannak. Ehhez mi, a játékosok, edzők, sportvezetők és szurkolók nevében többet nem kívánhatunk, mint jó erőt, egészséget!

 Kép forrása: kemma.hu

 

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

30. alkalommal rendezték meg a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján egy közös ünnepi lecsúszást is tartottak, amin több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.