2024. május 12.
Tata a legélhetőbb városok között

Tata a legélhetőbb városok között

Az Otthon Centrum, már harmadik alkalommal készítette el ingatlanpiaci felmérését, amelyből kiderül, Magyarországon hol a legjobb ma élni.

A felmérésben a 20 ezer főnél népesebb magyarországi városokat és budapesti kerületeket vizsgálták, azonos szempontok alapján. Olyan tényezőket vizsgáltak, mint például; egészségügyi ellátás helyzete, az oktatási és munkahelyi lehetőségek. Ezekre a mutatókra vonatkozó statisztikai adatok alapján, minden város vagy kerület kapott egy „életminőség-indikátort”. Ezt követően, az indikátor érétkét még összevetették és az adott régió ingatlanpiaci áraival és ez alapján született meg a végleges lista.

 

 A dobogó mindhárom fokán fővárosi kerületek végeztek: A legélhetőbb terület ma Magyarországon Budapest V. kerülete lett. Nem sokkal lemaradva ezt követi az I. és VI. kerület. A főváros után, Eger lett a 4. helyezett. Szintén bekerült a top 10-be, 5. helyen Veszprém és 7. helyen a Vizek Városa, Tata.

Mindhárom város közös jellemzője, hogy elegendő munkahelyet tud teremteni a lakói számára, így minimális a munkába ingázók számra.

 

Megosztás

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

Hello Gazdaság

Az idei év hozhatja meg az IT iparágnak a növekedést?

  • 2024.02.2

Az IT szektor a 2023-as évben az előző évi növekedéshez képest csökkenést mutatott a megrendelések tekintetében, azonban hazai és nemzetközi jóslatok szerint az idei évben növekedésnek indulhat - végzett piaci körképet a hazai IT munkaerőpiac egyik vezető cége, a Bluebird.