2024. május 20.
DNS-e buktatta le az esztergomi betörőt

DNS-e buktatta le az esztergomi betörőt

A férfi 2016 októbere óta tartotta fenn magát lakásbetörésekből.

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a békés megyei férfival szemben, aki körülbelül másfél éve élt betörésekből. 

Az eset, ami lebuktatta, 2016. október 18-án történt. A vádlott az érintett lakással szemben lévő ingatlan kémlelőnyílását krémszerű anyaggal bekente, hogy ne lehessen kilátni, majd hengerzártöréssel a sértett lakásába bement, ahonnan ékszereket, órákat, mobiltelefonokat, laptopokat, valamint 250 ezer forint készpénzt lopott el. Az elkövetési érték összesen 3.188.151 forint.

A nyomozók helyszíneléskor számos nyomot rögzítettek, ennek ellenére az elkövető azonosítása eredményre nem vezetett, így a nyomozást felfüggesztették. Hónapokkal később utalt egy nyom a vádlottra, végül a DNS-e igazolta, hogy ő járt a lakásban.  

Az elkövetővel szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta, a vádlott büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni - adta hírül az infoesztergom.hu.

Megosztás