2024. május 20.
Tatabányán a Fesztiválzenekar!

Tatabányán a Fesztiválzenekar!

Április 9. és 14. között összesen tizenkilenc helyszínen - köztük Tatabányán - ad ingyenes koncertet a Budapesti Fesztiválzenekar, különféle kamaraformációkban.

A tatabányai koncertre április 12-én 10 óra 30 perckor kerül sor a Szent Teréz Idősek Otthonában. A Közösségi Hetek Játékidő című programjának keretein belül megrendezett koncert műsorán a klasszikus darabok mellett polkák és operarészletek is felcsendülnek majd Lezsák Zsófia és Molnár Noémi hegedűsök, Gálfi Csaba brácsás és Dvorák Lajos csellista előadásában.

Az említett 19 helyszín között megtalálhatjuk Salgótarján, Szada, Mikepércs, Hajdúböszörmény, Szerencs, Mezőszilas, Encs, Zalakomár és Tököl idősotthonait is.

– A lényeg az, hogy szolgáljuk azt az országot, várost, azt a közösséget, amely a működésünket lehetővé teszi. Mivel nem mindenki jut el a koncerttermekbe, mi megyünk el hozzájuk iskolákba, templomokba, idősotthonokba – mondta az MTI-nek Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója, aki együttese életében kiemelten fontosnak tartja az ingyenes közösségi koncerteket.

Megosztás