2024. május 20.
Pálinkaverseny lesz a Monostori erdőben

Pálinkaverseny lesz a Monostori erdőben

Idén is megrendezik a Pálinka Országkóstolót, amelyen az ország legnívósabb pálinkái versengenek egymással. A rendezvény több napon át tart majd és május 28-án kezdődik.

A versenyre kizárólag már kereskedelmi forgalomban lévő termékkel lehet nevezni, amelyet kiegészítésként a Nébih egy komplex analitikai vizsgálattal is leellenőriz.

A Pálinka Országkóstoló a Pálinka Nemzeti Tanács Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyét és a Földművelésügyi Minisztérium Nemzeti Pálinkakiválóság Programját is magában foglalja.

A versenyben résztvevő többszáz különböző pálinkát, 25 bíra kóstolja végig, majd választja ki a Magyarország legjobb pálinkája címet elnyerő terméket. Emellett arany, ezüst és bronz érmeket is kiosztanak, a legjobbak kategóriánként Champion díjat is kaphatnak. A nyerteseket az Országház felsőházi termében hirdetik ki júliusban.

Tavaly a Mályinkai Pálinkafőzde Konkordi-Izabella szőlő pálinkája lett a verseny legjobbja, a legeredményesebb pálinkafőzdének járó elismerést pedig a Brill Pálinkaház nyerte el. 2017-ben egy új díjat is alapított a Pálinka Nemzeti Tanács: a legjobb 10.000 palack feletti tétel díját a Villányi Pálinka – Magyarbólyi Pálinkafőzde Válogatott Vörös törkölypálinkája nyerte el először. 

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.