2024. május 20.
Népművészeti fesztivál lesz a hétvégén Tatabányán

Népművészeti fesztivál lesz a hétvégén Tatabányán

Most szombaton és vasárnap színes programokkal, koncertekkel és egyedülálló táncházzal várja az látogatókat a Forgórózsa népművészeti fesztivál.

A Forgórózsa Fesztiválok célja, hogy a Kárpát-medencében élő magyarság archaikus népi kultúráját bemutassa, minden évben más-más tájegységet kiemelve. A fesztivál először 2010-ben került megrendezésre, akkor csupán egynapos  volt, de a folyamatosan növekvő érdeklődésre való tekintettel idén már háromnapos lesz a rendezvény.

Évről évre egy magyarországi és egy Kárpát-medencei tájegység képviseletében érkeznek néptánccsoportok a fesztiválra, 2018-ban őrkői roma táncosok és a Galga mentéről bagi hagyományőrzők mutatkoznak be – mesélt a rendezvény történetéről Szegvári Ildikó, az esemény főszervezője.

A városi folklór világát is megismerhetik a látogatók. A fesztiválon több koncert is lesz, fellép a Kaláka és a Budapest Bár is. Emellett új műsorral jelentkezik a Szekérszínház társulat is.

A program kiemelkedő része a Népművészeti Ki mit tud?, amelyen népmese-, népdal-, népzene- és szólótánc-produkciókkal szállhatnak versenybe az érdeklődők.

A fesztivál összes programjára a belépés ingyenes. Az esemény Facebook oldala a következő linken érhető el: https://www.facebook.com/events/199116474205243/ 

Megosztás