2024. május 20.
Esztergomba érkezik áprilisban a múzeumhajó

Esztergomba érkezik áprilisban a múzeumhajó

A Magyar Honvédség 170. születésnapja alkalmából érkezik Esztergomba a Lajta Monitor nevű múzeumhajó.

 

A Honvédelmi Minisztérium egy emlékév keretén belül emlékezik meg az elmúlt 170 évre. Az év kiemelkedő eseménye a Lajta Monitor Múzeumhajó útja a Dunán.

A Lajta Monitor Múzeumhajó a MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tiszteletbeli zászlóshajója, melynek segítségével ismerhetik meg az első világháború történetét, valamint a hadihajózás történetét az érdeklődők. A hajón kiállítás látható az elmúlt 170 év történetével, elérhető múzeumpedagógiai foglalkozás, az érdeklődők láthatnak fegyverbemutatót, megemlékezéseket és hagyományőrző rendezvényeket.

A Lajta Monitor aktív I. világháborús részvétele kiváló helyszínt biztosíthat a megemlékezésben is, hiszen 2018 egyben a világháború befejezésének 100. évfordulója is.

A Lajta Monitor Múzeumhajó útját április 1. és május 21. között tizenegy város érintésével teszi meg a Duna 417 kilométeres magyarországi folyószakaszát.

Esztergomban április 12-13-14-én látható a hajó, melyen négy idegenvezető mutatja be a látnivalókat 25-30 fős csoportoknak.

A programon a részvétel ingyenes - tájékoztat az infoesztergom.hu.

(Kép forrása: infoesztergom.hu)

Megosztás